Deze pagina bevat informatie voor Aikido dojo’s die belangstelling hebben in het aanbieden van de Body-Mind-Fit cursus. Leuk dat je als dojo-houder interesse hebt!

 

Korte beschrijving Body-Mind-Fit

De Body-Mind-Fit cursus heeft een totale duur van 6 weken. Tijdens deze zes weken krijgen de deelnemers wekelijks één les van 90 minuten. Deze 90 minuten zijn verdeeld in een psycho-fysiek deel en een sociaal deel.

  • Het psycho-fysieke deel duurt 45 tot 60 minuten.
    In deze tijd werkt de deelnemer specifiek aan de fysieke, cognitieve en emotionele dimensies van zijn/haar weerbaarheid.
  • In het sociale deel, dat varieert van 30 tot 45 minuten,
    wordt gewerkt aan het aangaan van sociale relaties en het ervaren van sociale steun onder het genot van een kopje koffie of thee.

Om een kwalitatief goede bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van kwetsbaarheid van ouderen, is het van belang dat het BMF programma wordt uitgevoerd door deskundige kader. De docenten in de BMF leergang zijn allen rijkserkend Aikido-leraar en hebben affiniteit met de doelgroep.

Subsidie

Body-Mind-Fit staat bij het Kenniscentrum voor Sport & Bewegen vermeld als een erkende interventie. Dit kan helpen bij het aanvragen van een eventuele subsidie. Het Senioren-aikido is opgenomen in het meerjarenprogramma 2020-25 van het ouderenbeleid.

Het gehele programma is ontwikkeld binnen het Aikido Bond Nederland-bestuur door de coördinator Ouderenbeleid: Piet Lagerwaard.

Voor meer informatie, aanmelden als aanbieder en hulp bij het aanvragen van subsidie, e-mail naar: info@bodymindfit.nl