Body-Mind-Fit deelname

De Aikido Bond Nederland ondersteund beginnende ouderen aan Aikido-training met een aangepast aanbod.

  • Dit kan door deelname aan bestaande Senioren-aikido groepen, waarin het tempo van trainen is aangepast aan de leeftijd en vaardigheden van ouderen.
  • Of door het meedoen en instromen bij Body-Mind-Fit cursussen.

Inmiddels weten we vanuit de vele en succesvolle Body-Mind-Fit cursussen dat Aikido veel kan betekenen voor ouderen die niet bekend zijn met Aikido. Aikido biedt mogelijkheid voor deze doelgroep door training in valpreventie, valtechnieken en weerbaarheid. De ouderen zijn gebaat bij het behoudt en de versterking van hun mentale, fysieke, sociaal en maatschappelijk functioneren.

Het programma

Body-Mind-Fit heeft een totale duur van 6 weken. Tijdens deze zes weken krijgen de deelnemers wekelijks één les van 90 minuten.

Deze 90 minuten zijn verdeeld in een psycho-fysiek deel en een sociaal deel.

  • Het psycho-fysieke deel duurt 45 tot 60 minuten. In deze tijd werkt de deelnemer specifiek aan de fysieke, cognitieve en emotionele dimensies van zijn/haar weerbaarheid.
  • In het sociale deel, dat varieert van 30 tot 45 minuten, wordt gewerkt aan het aangaan van sociale relaties en het ervaren van sociale steun onder het genot van een kopje koffie of thee.

Docenten

Om een kwalitatief goede bijdrage te kunnen leveren aan het verminderen van kwetsbaarheid van ouderen, is het van belang dat het Body-Mind-Fit programma wordt uitgevoerd door een deskundige kader. De docenten in de Body-Mind-Fit leergang zijn rijkserkend Aikido-leraar en hebben affiniteit met de doelgroep.

 

Bekijk hieronder een impressie van een Body-Mind-Fit cursus die in Arnhem heeft plaatsgevonden. 

Aanbieders